Órákon belül fizethet a biztosító
2014.08.01
Az idei nyáron gyakori a szélsõséges idõjárás. Miközben két héttel ezelõtt a rendkívüli meleg, ezen a héten a heves viharok és a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségû csapadék okozott gondokat országszerte. Az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság a héten több megyére is narancssárga riasztást adott ki, amely több napig érvényben maradt. A Generali Biztosító csak a hét folyamán több mint 2000 viharokkal kapcsolatos káresetet regisztrált, közel 200 millió forint összértékben.

A szélsõséges idõjárás a Generali adatai szerint Budapesten és Csongrád megyében okozta a legtöbb problémát, a leginkább érintett települések pedig Szeged és Budapest voltak: a fõvárosban Újpalota és Újpest járt az élen riasztások szempontjából.

A regisztrált eseteknél a villámcsapások által okozott károk voltak a legjellemzõbbek közel 500 bejelentéssel, de a felhõszakadás (csaknem 250 esetben) is sok ügyfélnek jelentett problémát. Közel 250 esetben érkezett bejelentés továbbá tetõbeázásról, valamint helyenként jégesõ is súlyosbította a helyzetet.

A biztosító munkatársai a hétvégén is folyamatosan dolgozni fognak a károk felmérésén. A biztosítótársaság kárszakértõinek munkáját a bejelentett károkkal összhangban szervezi át azon településekre, ahonnan a legtöbb bejelentés érkezik, valamint a minõségi ügyfélkiszolgálás érdekében nagyobb hangsúlyt fektet a valósidejû kárrendezésre is: a kifizetések jelenõs részét a károsultak pár órán belül megkaphatják a helyszíni szemle után.