Döntés születhet nyugdíj ügyben!
2011.08.30
Hétfõn nem született döntés az Alkotmánybíróságon a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatos törvény ügyében, azonban keddre rendkívüli ülésnapot iktatott be a testület, amikor akár el is fogadhatják a határozattervezetet - értesült az mfor.hu.

\"Valóban folytatják kedden a határozattervezet tárgyalását az alkotmánybírák\" - erõsítette meg az mfor.hu kérdésére Sereg András, az Alkotmánybíróság (Ab) sajtófõnöke. A szakember hozzátette: akár el is fogadhatják a határozattervezetet a rendkívüli ülésen, elõzetesen azonban ezt nem lehet biztonsággal kijelenteni. A lap azon kérdésére, hogy a holnapi rendkívüli ülés annak köszönhetõ-e, hogy a bírák még a testület szeptember elsejei kibõvítése elõtt szeretnének dönteni, Sereg hozzátette: ezt így nem lehet kijelenteni, az viszont biztos, hogy \"minél elõbb szeretnék lezárni az ügyet\".

Kiszivárgott sajtóinformációk szerint az Ab elõtt lévõ határozattervezet két ponton kifogásolhatja az elfogadott törvényt: egyrészt kimondhatják, hogy alkotmányellenes az, hogy valaki a befizetett járulékai után nem kap állami ellátást, másrészt megsemmisíthetik azt a passzust, mely a munkaadói járulékot átnevezné.