Nemzetközi díjat kap az UNIQA Biztosító
2011.08.31
Az UNIQA Biztosító Zrt. számos hazai elismerõ díj után, most egy nemzetközi díjjal gazdagodott. A londoni székhelyû folyóirat, a World Finance Magazin 2011-ben az UNIQA Biztosítónak ítélte oda a World Finance Insurance díjat Magyarországon. A díjátadásra Londonban, a Stock Exchange impozáns épületében 2011. augusztus 30–án került sor. „Nagy megtiszteltetés ez számunkra, hogy nem csak a hazai, hanem nemzetközi szinten is elismerte a szakma tudásunkat és munkánkat.”- nyilatkozta Othmar Michl úr, vezérigazgató a díjátadáskor.

A 2007-ben létrehozott pénzügyi díj célja, hogy azonosítsa az iparági vezetõket, szervezeteket a világon, akik a legjobb teljesítményt, gyakorlatot képviselik a pénzügyi és üzleti világban, és ezáltal más vállalat számára is példaként szolgálhassanak.

A díj megalapításakor Alexander Redcliffe, szerkesztõ állította össze azokat a széles spektrumú kritériumokat, melyeket a vállalatokkal szemben támasztanak a díj odaítélésekor. A díj elbírálói a vállalatok innovatív fejlesztéseit, a minõségi ügyfélkiszolgálást és a tényleges piaci fejlõdést vizsgálják meg, melyben az UNIQA kiválóan szerepelt már más hazai megmérettetésen is.

Az elmúlt évek során felmerülõ ügyféligényekre válaszul az UNIQA vezette be elsõként Magyarországon a károk megelõzését célzó Viharjelzõ szolgáltatást, az elsõ euróban garantált kifizetésû unit-linked biztosítást és az életet is mentõ Safeline assistance gépjármû-biztosítást.

A vállalat a gazdasági válság, a természeti katasztrófák és a gyakori viharkárok ellenére is stabil növekedést tudott elérni az elmúlt idõszakban. Ennek és az innovatív termékeknek köszönhetõen lett az UNIQA a legjobb magyarországi biztosító társaság a londoni szakértõk szerint.