Rekord mértékû a K&H biztosító piaci részesedése
2011.09.02
A K&H Csoport 12,5 milliárd forintos adózás utáni eredményt ért el 2011 elsõ félévében, bankadó nélkül ez több mint másfélszerese lett volna – írja a Privátbankár.

Az év elsõ hat hónapjában 12,5 milliárd forint adózás utáni eredményt ért el a K&H Bankcsoport, amely 46 százalékos csökkenést jelent az elõzõ év azonos idõszakához képest. A visszaeséssel kapcsolatban Hendrik Scheerlinck vezérigazgató elmondta, ez a hitelezési veszteségeknek és a bankadónak tulajdonítható - ez utóbbi 8 milliárd forintot tett ki az elsõ félévben. A nem-teljesítõ hitelek aránya a 2. negyedév végén 9,4 százalékot tett ki, amely jelentõs emelkedés a 2010 elsõ félévének végén mért 7,5 százalékhoz képest. A vezetõ hozzátette, hogy a hitelezési veszteségek ugyan továbbra is magasak, azonban a várakozásoknak megfelelõen alakulnak.

Luc Cools, a K&H Biztosító vezérigazgatója ismertette, hogy a nem-élet biztosítás területén folytatódott a növekedés a második negyedévben. A biztosítási szerzõdések száma meghaladta a 874 ezret, ami éves szinten 59 százalékos növekedést jelent. A biztosító piaci részesedése a cég történetében a legmagasabb, összességében 5,7 százalék, a kfgb terén pedig 14,1 százalék, amellyel a piac második legnagyobb szereplõi. Az élet üzletágban mind a rendszeres díjas, mind az egyszeri díjas termékek kategóriájában is az élen jár a K&H.