Átalakítja romániai tevékenységét a CIG Pannónia
2011.09.05
A CIG Pannónia Életbiztosító Nyrt. igazgatósága a közelmúltban elhatározott intézkedés sorozat elemeként 2011. szeptember 5-én döntött a romániai tevékenységének átalakításáról. A társaság az eddig fióktelepen keresztül végzett üzleti tevékenységet a továbbiakban határon átnyúló szolgáltatás keretében végzi.

A társaság alapítása óta deklarált célja a közép-kelet-európai régióban történõ terjeszkedés, a 2008 májusi magyarországi indulást követõen 2009 májusban Romániában, majd 2010 szeptemberben Szlovákiában kezdte meg tevékenységét. Ennek eredményeként a társaság 2011 elsõ félévében újonnan értékesített szerzõdései éves állománydíjának már 7,8 százalékát külföldön eladott életbiztosítás adja. Mûködési formáját tekintve Szlovákiában határon átnyúló tevékenység keretében, Romániában a Bukarestben felállított, a romániai értékesítést támogató fióktelepen keresztül folytatta tevékenységét a társaság.

A közelmúltban elhatározott intézkedés sorozat keretében az igazgatóság értékelte a külföldi terjeszkedés során eddig elért eredményeket, mai nap döntött a romániai értékesítés szlovákiai mintán alapuló, határon átnyúló formára történõ megváltoztatásáról és az ehhez szükséges intézkedések megtételérõl.

A továbbiakban a romániai értékesítés kizárólag brókeri csatornán keresztül, elsõsorban a román biztosításközvetítõi piacra az idei nyár folyamán belépett, Brokernet Csoporthoz tartozó társaságon keresztül történik. A termékek helyi igényeknek történõ fejlesztése, üzleti partnerek és ügyfelek magas színvonalú kiszolgálása továbbra is kiemelt prioritást élveznek.

A most elhatározott intézkedés eredményeképpen éves szinten több mint 500 millió Ft igazgatási költség megtakarítás elérése tervezett, mely az eddig meghozott magyarországi intézkedésekkel együtt megközelíti az 1 milliárd forintot. Az igazgatóság a romániai üzleti tevékenység átalakításától és a meghozott intézkedésektõl az értékesítés további növekedése mellett a költséghatékonyság, így a cégcsoport tekintetében az üzleti eredmény nagymértékû javulását várja.