Több mint 15000 kézilabdázót biztosít a Generali
2014.12.04
A Magyar Kézilabda Szövetség közremûködésével 1500 NB1-es és 15 000 igazolt játékos mérkõzéseinek, edzéseinek és edzõtáborainak idejére nyújt biztosítási szolgáltatást a Generali, míg 300 kézilabda-játékvezetõt az utazások ideje alatt is véd biztosításával. Ez, a sportolók számára kialakított Pajzs sportolói biztosítás most megújult, és számos kiegészítõ elemmel nyújt anyagi biztonságot.

A versenysport lényegesen nagyobb igénybevételt jelent a szervezet számára, így a sérülések elõfordulása is gyakoribb. Az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézmények adatai alapján a sportsérülések az esetek többségében a nem megfelelõ bemelegítés és nyújtás miatt következnek be. A leggyakoribbak a rándulások, húzódások, valamint az ín- és szalagszakadások, de a térdsérülések és beduzzadt izmok is kifejezetten sokszor nehezítik meg az élsportolók helyzetét. Súlyosabbak az Achilles-inat érintõ problémák, valamint a ficamok és törések is, hiszen ezek hosszabb ideig befolyásolhatják a sportolók teljesítményét. A gyógyulást általában rehabilitáció segíti, ezen idõszak azonban kényszerpihenõt is jelent a játékosok számára, mely akár bevételkiesést is okozhat a hivatásos sportolóknak.

A különféle sportágak közül elsõsorban a kontaktsportot ûzõk szembesülnek komolyabb sérülésekkel, hiszen itt két játékos akár teljesen véletlen ütközése is komoly következményekkel járhat. A kézilabda tipikusan ilyen sportág, elõfordulhat akár csonttörés vagy agyrázkódás is, de gyakori és intenzív mérkõzéseik miatt a játékosok körében rendszeresek az ujjsérülések is. A többször is elõforduló, krónikus sérülés komolyan kihathat az élsportolók karrierjére.

Magyarország hivatásos kézilabdázói sorra mutatnak fel kimagasló eredményeket hazai és nemzetközi szinten egyaránt. Nõi kézilabda-válogatottunk kiemelkedõ sikereket könyvelhet el, két éve például az Európa-bajnokságon a harmadik helyet szerezte meg, az idei évben pedig a horvátokkal közös rendezésû viadalon ennél akár elõkelõbb helyen is végezhet majd az együttes. Férfi csapataink közül az MKB-MVM Veszprém csapata a kontinens egyik legerõsebb gárdája már egy évtizede, jelenleg is vezeti az EHF Bajnokok Ligája csoporttabelláját, a Szeged csapata idén megnyerte az EHF-kupát, míg férfi válogatottunk a tavalyi világbajnokságon és a 2014-es Európa-bajnokságon egyaránt a 8. helyet érte el. A nõi szakágban a legjobb magyar együttes, a Gyõri Audi ETO a világ legjobb csapata, hiszen 2013-ban és 2014-ben is megnyerte a Bajnokok Ligáját. Mindeközben utánpótlás csapataink is kiválóan teljesítenek, hiszen novemberben az U20-as férfi junior, valamint az U17-es nõi válogatott hibátlan teljesítménnyel megnyerte a felkészülési tornát, a férfi U18-as csapat pedig ezüstérmes lett az Európa-bajnokságon.

„Kevés olyan csapatsport van, melyet a világon szinte mindenhol ismernek és játszanak is, ugyanakkor a magyar csapatoknak reális esélyük van az élmezõnybe kerülni egy-egy nemzetközi megmérettetésen. A kézilabda pont ebbe a szûk kategóriába tartozik, így különösen büszkék vagyunk arra, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség több mint 16 ezer sportolóját biztosítjuk” – mondta el Schaub Erika, a Generali Biztosító személybiztosítási igazgatója.

Kézilabdázóink az edzéseken, az edzõtáborok alkalmával, de leginkább mérkõzéseiken számtalan veszéllyel és kockázattal néznek szembe, ezért csúcsteljesítményük érdekében jó tudniuk, hogy a balesetek bekövetkeztével is biztosítva vannak. Legyen szó kisebb sérülésrõl vagy komolyabb káresetrõl, a Generali a PAJZS sportolói kockázati élet-, baleset- és egészségbiztosítással nyújt védelmet a teljes kézilabdás kollektíva számára.

A Magyar Kézilabda Szövetség tagjai közül 1500 NB1-es és 15 000 játékengedéllyel rendelkezõ játékost, valamint 300 játékvezetõt biztosít a Generali. A biztosítás a játékosok esetében az edzések, az edzõtáborok, továbbá a mérkõzések idõtartamára terjed ki, míg a játékvezetõk kockázatviselése a mérkõzéseken túl az utazásokra is vonatkozik.

A változó igényeknek megfelelõen a biztosító most megújította Pajzs biztosítását, amely így fedezetet nyújt a sérülések miatti keresõképtelenségre, illetve egyedülálló módon a lágyrészek húzódása, szakadása (például a gyakori szalag- és izomsérülések) esetén is szolgáltat. Mi több, a biztosítás a külföldi mérkõzésekre utazás ideje alatt is védi a sportolókat és az õket kísérõ játékvezetõket is.