Biztosítással a bukott projektek ellen
2014.12.10
A közösségi finanszírozású (crowdfunding) oldalak - például a Kickstarter, vagy az Indiegogo - lehetõvé teszik, hogy valaki bemutasson egy ötletet vagy terméket és támogatásokat szerezhessen annak megvalósításához. Idõnként elõfordul azonban, hogy kétes projektek kerülnek fel az oldalakra. Az Indiegogo egy biztosítással védené meg ezektõl a pénzügyi támogatókat.

Az Indiegogo épp most tesztel egy opcionális biztosítást, amely kártalanítaná a pénzügyi támogatókat abban az esetben, ha három hónapon belül nem kapnák kézhez az adott terméket, vagy szolgáltatást. A társaság eddig egyetlen projekt esetében tesztelte a biztosítást, ahol a 129 dolláros támogatási összegen felül 15 dollár díjért köthettek biztosítást a befektetõk.

A biztosítás bevezetésével igen komoly lépéselõnyre tehetne szert az Indiegogo, amely a Kickstarter után a második legnagyobb crowdfunding oldal.

A biztosítással a támogatók csökkenthetnék annak kockázatát, hogy soha nem kapják meg a támogatásért cserébe felajánlottakat.

Az Indiegogo egyéb változásokat is bevezetett már idén: szeptemberben például az idõszakos kampányok mellett – melyek esetében a kampányok lejárta után nem volt lehetõség további összegek átutalására - elindította a folyamatos finanszírozás lehetõségét, amely a lezárt projektek további támogatását teszi lehetõvé.

A vállalat idén januárban 40 millió dolláros tõkéhez jutott.