Lengyelországban erõsítene a Vienna Insurance Group
2011.09.06
Az osztrák biztosító, a Vienna Insurance Group az Inter Risk és a PZM egyesítésével kívánja növelni értékesítését a lengyel nem-életbiztosítási piacon.

Az egyesülést követõen a két vállalat a közös Interim Risk márkanév alatt folytatja az értékesítést a régióban. Az egyesülés várhatóan 2010 elsõ felében befejezõdik, amennyiben megkapja a hivatalos jogi és hatósági jóváhagyást.

A VIG azt reméli, hogy a közös márkanév erõsíteni fogja a cég jelenlétét a lengyel piacon, kihasználva a két vállalat együttes értékesítési erejét.

Günter Geyer, a Vienna Insurance Group elnök-vezérigazgatója azt mondta, hogy bár a csoport a multibrand stratégiát követi, azonban folyamatosan ellenõrzik a helyi értékesítési struktúrák hatékonyságát, a lehetséges szinergiák azonosítása céljából.

„A két lengyelországi cég egyesülése kompakt piaci jelenlétet biztosít számunkra a földrajzilag egyik legfontosabbnak tartott piacunkon” – tette hozzá Geyer. „Az elmúlt néhány évben jelentõsen fejlõdött és bõvült a csoport lengyelországi értékesítési szerkezete, amely a többi piachoz képest jóval nagyobb üzleti növekedést eredményezett”

Lengyelország, mint Közép- és Kelet-Európa egyik legnagyobb piaca, a VIG számára kiemelt jelentõséggel bír. A társaság 1998 óta aktív részese a lengyel biztosítási piacnak, 2011 elsõ negyedévében a harmadik legnagyobb biztosító volt az országban, a teljes piacot, de az életbiztosítási piacot külön tekintve is.

Az egyesülést követõen a cégcsoport öt cégen, és három különbözõ márkán – Compensa, Benefia és Inter Risk - keresztül képviselteti magát a Lengyel piacon. Az Inte Risk és a PZM az idei elsõ félévben együttesen 162,5 millió eurós díjbevételt értek el, amely 11,2 százalékos bõvülést jelent az elõzõ évihez képest.