Új vezetõ a CEA gazdasági és pénzügyi részlegének élén
2011.09.07
Az Európai Biztosítók Szövetsége (CEA) a holland-belga Ageas biztosító kockázatkezelési vezetõjét, Olav Jonest nevezte ki a szervezet gazdasági és pénzügyi részlegének élére.

Jones novemberben veszi át a divízió vezetését, melynek élén korábban Alberto Corinti állt, aki idén hagyta el a szövetséget, és jelenleg a Promontory pénzügyi csoport kockázatkezelési és szabályozási részlegének tanácsadója. Jones lesz felelõs a prudenciális szabályozási, a számviteli és befektetési, valamint a nemzetközi ügyekkel és viszontbiztosítással kapcsolatos kérdésekért.

A CEA fõigazgatója, Michaela Koller Jones kinevezése kapcsán elmondta: „Jelentõs szaktudásának, üzleti érzékének és politikai tudatosságának köszönhetõen Olav hatalmas eszköz lesz a CEA kezében. Nagy örömömre szolgál, hogy egy ilyen kaliberû ember csatlakozott a CEA-hoz ebben a kulcsfontosságú idõben, amikor a Szolvencia II részletit dolgozzuk ki, illetve sok más, az európai biztosítók számára fontos ügyön dolgozunk.”

Jones lelkesedését fejezte ki a CEA elnökének, Sergio Balbinot-nak, és Michaela Kollernek, amiért a szövetség csapatát erõsítheti, és kifejezte elkötelezett szándékát, hogy a biztosítókat érintõ szabályozási, és felügyeleti változások az iparág számára megfelelõek legyenek, nem csak európai szinten, de globálisan is.

Jones 2008-2009 között a Fortis Biztosító kockázatkezelési osztályának vezetõje volt, ezt megelõzõen, 2002-tõl a Fortis csoport biztosítási és stratégiai kockázatkezelési osztálya élén állt.

A Fortis elõtt a brit Prudential biztosítónál dolgozott hat évig, különbözõ posztokban.