A Munich Re újabb 1 milliárd eurós zöld kötvényt bocsát ki
2021.09.10

A Munich Re a tavalyi után idén másodszor is zöld kötvényt bocsátott ki, 1 milliárd euró értékben. A kötvény 1%-os kamatszelvénnyel rendelkezik, és 2042-ben jár le – közölte a vállalat.

Christoph Jurecka, a csoport pénzügyi igazgatója elmondta, hogy a mostani zöldkötvény kibocsátással ismét a tőkepiacon keresztül finanszírozzák a zöld beruházásaikat, kihasználva a jelenlegi növekedési lehetőségeket.

Az Ambition 2025 stratégiájuk részeként a Munich Re széleskörű éghajlatvédelmi programot fogadott el, amely konkrét éghajlatvédelmi célokat fogalmaz meg a befektetési és biztosítási üzletága és működése tekintetében egyaránt. A Munich Re elkötelezett annak érdekében, hogy a tőkepiacok segítségével hozzájáruljon a gazdaság környezetbaráttá alakításához.

A Munich Re a kötvénnyel bevont tőkét a fenntartható projektek finanszírozására fogja felhasználni. A projektek közé tartoznak például a megújuló energiába, az energiahatékonyságba, a tiszta közlekedésbe, a zöld épületekbe, a fenntartható víz- és szennyvízgazdálkodásba, az öko-hatékony és/vagy körforgásos gazdaságba, valamint a természeti erőforrások és a földterületek környezetileg fenntartható használatába történő tőke- és hitelbefektetések.