Partnerséget kötött a Swiss Re a világ egyik legnagyobb telekocsi szolgáltatójával
2021.09.30

A Swiss Re viszontbiztosító, a francia BlaBlaCar valamint a L’olivier Assurance gépjárműbiztosító közösen létrehozta a BlaBlaCar Coach nevű innovatív mobilalkalmazást, amivel csökkenthető a közúti balesetek száma és biztosítási díjkedvezmény is elérhető.

Az applikáció személyreszabott coachingot és tippeket kínál majd a járművezetőknek a biztonságosabb vezetés érdekében, és éves gépjármű biztosítással együtt lesz elérhető. Az együttműködés célja, hogy előmozdítsa az innovációt a francia mobilitási piacon, javítva a közúti biztonságot és fenntarthatóbbá téve a közlekedést.

A francia közlekedésbiztonsági szervezet (ONISR) adatai szerint 2019-ben Franciaországban több mint 70 000 ember sérült meg közúti balesetben, és több, mint 3200 ember vesztette életét, minden ötödik áldozat 25 év alatti volt. Az elhalálozások tragédiája mellett a közúti balesetek a francia gazdaságnak a GDP mintegy 2%-ába kerülnek.

A Coloride - a Swiss Re fejlett technológiát alkalmazó telematikai alkalmazása - által működtetett BlaBlaCar Coach alkalmazás az utazások megkezdésekor aktiválható. Az applikáció ezután elemzi a járművezető viselkedését a volánnál, beleértve a telefonhasználatot és más figyelemelterelő tényezőket is. Az utazás végén az alkalmazás ajánlásokat ad a vezetőnek a biztonságosabb vezetési stílus kialakítására.

A BlaBlaCar Coach alkalmazás a "BlaBlaCar Assurance par L'olivier" elnevezésű cobranded gépjármű biztosítással együtt érhető el. A telematikának köszönhetően a felhasználók kedvezőbb biztosítási díjat is elérhetnek.