Befejezõdött Paris Hilton pere
2011.09.09
A müncheni székhelyû Allianz biztosító és a Hilton szállodaláncot öröklõ botrányhõsnõ, Paris Hilton között befejezõdött a bíróság elõtt folytatott harc egy 2,7 millió dollár értékû ékszercsoda kapcsán.

A biztosító azzal gyanúsította meg Hiltont, hogy ellopta a Damiani cégtõl kölcsön kapott gyûrûket. Az eljárás a felek megegyezésével zárult, azonban az üggyel foglalkozó média révén legalább a dupláját kereste a fent említett összegnek a celeb.

A New Yorker Juwelier Damiani ékszercég még 2007-ben adta kölcsön legértékesebb ékszereit az újságok címlapján gyakran megjelenõ nõnek, melyet az Allianz 60 ezer dollárra biztosított. Paris Hilton a gyûrûket Los Angeles-i villájának páncélszekrényében tartotta, ahova betörtek, így a biztosítónak meg kellett térítenie a kárt, noha vizsgálóbiztosai szerint a villát senki sem õrizte, a páncélszekrény Paris Hilton nyitva felejtette. Elõször a Damiani cég perelte be Hilton kisasszonyt. A szerzõdési feltételek megszegése mellett azzal is vádolták õt, hogy a kölcsönzési idõ lejárta után továbbra is magánál tartja a gyûrûket. Késõbb az Allianz is perelt, a lopás körülményei fölött ugyanis nem tudott szemet hunyni.

Paris Hiltonnak ügyes tanácsadói és ügyvédei lehetnek. Az Allianznak ugyanis fizetnie kellett az ékszerek tulajdonosának, a 60 ezer dolláros számlát viszont nem sikerült Hiltonra hárítani. Az újabb megegyezés eredményeként pedig a Damiani gyûrûi továbbra is Parisnál maradhatnak. S az sem elhanyagolandó, hogy a rablás, az ékszerek visszaszerzése és Paris Hilton makacskodása 3 éven át volt vezetõ híre az amerikai bulvárlapoknak.