Drágulhatnak a kötelezõ biztosítások
2015.03.26
A mostaninál 10-20 százalékkal magasabb díjszintre lenne szüksége a magyar kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítási üzletágnak ahhoz, hogy nyereségesen mûködjön – hangzott el a Portfolio tegnapi biztosítási konferenciáján.

A környezõ országokhoz képest a magyar biztosítók nagyon szofisztikáltan szegmentálják az ügyfeleket, és egy jól edukált piacról van szó. Hosszú idõ után lassan elkezdõdött az elmúlt hónapokban a kötelezõ biztosítások drágulása is, a váltók száma kevesebb, mint az elmúlt években bármikor, az internetes kötések száma ugyanakkor nem csökkent - hangzott el a konferencia panelbeszélgetésében.

Az év végi kampány lassú megszûnésével csökken a kgfb kopogtató termék jellege, év közben kevésbé figyelnek a díjak összehasonlítására az ügyfelek, így csökken a verseny a biztosítók között.

A kötelezõ biztosítások kis részét kötik ma már csak a biztosítók saját hálózatai, ami az online alkuszok jelentõségének növekedését indokolná. Autóvásárlások során mégis inkább az "offline" alkuszoknak van szerepük.