4000 kárbejelentés érkezett a piacvezetõ lakásbiztosítóhoz
2015.05.08
Április 1-tõl a mai napig közel 4000 meteorológiai kárbejelentés érkezett az Aegon Magyarországhoz. Az ügyfelek által becsült kárösszeg közel 360 millió forint, az átlagos kárérték 90 ezer forint. Tavasszal hazánkban mindig számítani kell viharokra, és nem ritka az árvíz sem, de a károk mérsékelhetõk, ha elõre felkészülünk.

Április után májusban is folytatódik a viharos idõjárás hazánkban. A piacvezetõ lakásbiztosítóhoz május 7-ig közel 4000 meteorológiai kárbejelentés érkezett, ezek nagy része (3000 darab) viharkár. Az ügyfelek által becsült kárösszeg 360 millió forint, az átlagos kárérték 90 000 forint.

Szerda éjjel ismét heves vihar söpört végig hazánkon, ennek következtében péntek reggelig 1100 bejelentés érkezett a biztosítóhoz, de a szakemberek további bejelentésekre számítanak, melyek száma elérheti az ötezret is. Az ügyfelek által becsült kár eddig 155 millió forint. A legtöbb bejelentés Bács-Kiskun, Csongrád és Tolna megyébõl érkezett, a nagy részük jégveréshez kapcsolódó kárbejelentés.

„A tavasz jellemzõen viharos idõjárást hoz hazánkba, tavaly az év elsõ 5 hónapjában mintegy 20 000 meteorológiai kárbejelentés érkezett hozzánk” – mondta el Szombat Tamás, az Aegon Magyarország vezérigazgató-helyettese. „Akkor az Yvette ciklon, de az elõzõ években az árvíz okozott sok kárt. Tapasztalataink szerint a károk nagy része egy kis odafigyeléssel, felkészüléssel megelõzhetõ lenne, ezért indítottuk útjára kármegelõzési programunkat. A www.karmegelozes.hu oldalon jótanácsokkal, tippekkel is segítjük a lakossági kármegelõzést.”