Európa vezetõ lakossági biztosítója kíván lenni a Generali
2015.05.27
A nemzetközi Generali Csoport közzétette legújabb pénzügyi céljait, melyben egyre nagyobb hangsúlyt kap a készpénzállomány-termelés – közölte a társaság.

2018-ig 7 milliárd euró feletti összesített nettó szabad cash-flowt tûzött ki célul az olasz biztosítótársaság, a kumulált osztalékkifizetés tervezett összege pedig 2018 végéig meghaladja az 5 milliárd eurót.

A 2016-ig vállalt 1 milliárd eurós összeghez képest további 0,5 milliárd eurós bruttó költségmegtakarítás szerepel 2018-ig az új tervekben.

A társaság stabil tõkehelyzetet teremtett a 2014-es pénzügyi évben, ami 186%-os pro forma gazdasági szolvenciamutatót jelent.

Ahhoz, hogy a Generali Európa vezetõ lakossági biztosítójává váljon, azt vállalta, hogy teljesen átalakítja üzleti modelljét. Célja az ügyfélmegtartás támogatása és a pozitív ügyfélélmény biztosítása, amihez külön adatelemzési vezetõt (Chief Data Officer) nevez ki, hogy megvalósítsa az adatalapú döntéshozatal integrálását a folyamat- és termékfejlesztésbe. Ezen felül a költségmegtakarítások és forrásátcsoportosítások révén összesen 1,25 milliárd eurós forrást biztosít adatelemzési és technológiai innovációs fejlesztésekre – olvasható a társaság közleményében.