Bezár néhány fiókot az Allianz Németországban
2015.06.10
Európa legnagyobb biztosítója úgy döntött, hogy zsugorítja adminisztratív fiókhálózatát Németországban, mivel az alacsony kamatlábak és a szabályozói követelmények erõsen csökkentik a biztosítások jövedelmezõségét – írja a Bloomberg.

Ez nagyjából 360 munkahelyet, vagyis a németországi alkalmazottak 1%-át érinti majd, nagyrészt a menedzsment és a támogató funkciókban. A bezárások nyomán 88-ról, 60-ra csökken az Allianz fiókhálózatának száma. A lépésre várhatóan januárban kerül sor. A társaság közleménye szerint ez a 8400 fõs értékesítõi gárdát nem érinti majd.

A lépéssel mintegy 40 millió eurót takarít meg a cég évente, amit a szolgáltatások digitalizálásra fordítanak.

A Nemzetközi Valutalap, a JPMorgan Chase & Co. és a Barclays elemzõi szerint az Európai Központ Bank kötvény-vásárlási programja rendkívül alacsonyan tartja a kamatlábakat, ami, párosulva a szigorúbb tõkeszabályokkal, arra kényszeríti a biztosítókat, hogy több tartalékot képezzenek azon termékek esetén, amelyek garantált hozamot ígérnek a befektetõknek. Németországban, ahol az Allianz piacvezetõnek számít az életbiztosítási piacon, az átlagos garantált hozam 3%.