Új gazdasági vezetõ a Zurich biztosító élén
2011.09.15
Pierre Wauthier tölti be 2011. október elsejétõl a globális biztosító, a Zurich pénzügyi igazgatói pozícióját, miután elõdje, Dieter Wemmer júniusban bejelentette, hogy év végén elhagyja a társaság berkeit.

A kettõs, brit és francia állampolgársággal rendelkezõ Wauthier Zürichben fog tevékenykedni, és az elnök-vezérigazgatónak, Martin Senn-nek készít majd jelentéseket.

Senn örömét fejezte ki a kinevezéssel kapcsolatban: „Wauthier tökéletesen érti a Zurich stratégiáját és vállalati kultúráját, továbbá széles körû pénzügyi tapasztalati is ideális személlyé teszik a posztra, további lendületet adva a pénzügyi vezetésnek”.

Az új CFO 2007 októberétõl a csoport treasury-jét, 2010 júliusától pedig a központilag irányított üzleti egységeket vezette. 1996-ban csatlakozott a Zurich-hez, mint a cég vállalati hitelezési és befektetési kockázatokért felelõs vezetõ.

1999-2002 között befektetési kapcsolatokért felelõs vezetõként szolgált a csoportnál, majd a Farmers Group leányvállalat ügyvezetõ alelnöke és pénzügyi igazgatója lett.

Mielõtt a Zurich-hez csatlakozott volna, a JP Morgan-nek dolgozott Londonban és Párizsban.