Okos fogkefével is csökkenthetõ a biztosítási díj
2015.08.31
Beam cég által fejlesztett, internethez kapcsolódó fogkefére már az USA biztosítói is felfigyeltek, hiszen az okoseszközt a fogászati egészségbiztosítások esetében is hasznosítani lehet a biztosítottak szájhigiénés állapotának felmérésében.

A Beam standard fogászati biztosítási csomagot nyújt munkáltatók számára, azzal az extra szolgáltatással, hogy egy speciális fogkefét, illetve fogkrémet is csatol a biztosítás mellé. A fogkeféhez, Bluetoothon keresztül egy megfelelõ mobilalkalmazást párosítva, részletes információkat szerezhet az ügyfél saját szájhigiénéjérõl.

Az okosfogkefe segítségével tehát a fogápolási szokásokat és igényeket lehet felmérni, hasonlóan a FitBit-hez, amit az egészségbiztosítók használnak az USA-ban kiterjedt körben.

A Beam a szerzõdött munkaadók számára is adatokat szolgáltat majd a szervezeten belüli fogászati higiénáról, illetve programokat is ajánl, amivel a cég javítani tudná az alkalmazottak orális egészségi állapotát.

A Beam tervei szerint a páciens kedvezményben részesülne a fogászati kezelésen, attól függõen, hogy milyen pontszámot ér el az okosfogkefe és az app segítségével.