Újraválasztották az európai biztosítási felügyelet elnökét
2015.10.02
Az Európai Biztosítás- és Foglalkoztatóinyugdíj-hatóság (EIOPA) elnökének öt éves megbízatását újabb öt évvel, 2021-ig meghosszabbították.

Gabriel Bernardino 2011-ben, az EIOPA felállása óta elnöki pozíciót tölt be a szervezet élén, amely idõszakban sikeresen látta el ezen feladatát – olvasható a hatóság közleményében. A hosszabbításról a felügyelõbizottság döntött, amely azonban még az Európai Parlament gazdasági és monetáris ügyek bizottsága (ECON) jóváhagyására vár, amely akár el is utasíthatja a kinevezést.

A közleménybõl az is kiderült, hogy az EIOPA egyedül Bernardino megbízatását szeretné 5 évvel meghosszabbítani, az ügyvezetõ igazgatóét, Carlos Montalvo Rebueltáét azonban nem. Montalvo szintén 2011 óta töltötte be ezt a tisztséget. Ezt megelõzõen a jogelõd szervezet, az Európai Biztosítás- és Munkáltatói Nyugdíjpénztár Felügyelõk Bizottsága (CEIOPS) fõtitkára volt. Montalvo helyére felvételi eljárást indított a felügyelõbizottság.

Bernardino is a CEIOPS-nál kezdte meg európai karrierjét, 2009-ben választották meg elnökké, majd az új európai felügyeleti szerv felállításakor, 2011-ben is elnökké nevezte ki az ECON.