Felvilágosító kampányt indított az Insurance Europe az éghajlatváltozásról
2015.10.06
Az európai biztosítókat és viszontbiztosítókat tömörítõ szövetség egy új kampányt indított, hogy felhívja a figyelmet a globális felmelegedés elleni lépések szükségességérõl.

A „Target Two Degrees” címet viselõ kampány arra kéri az embereket, hogy támogassák azt a globális kötelezettségvállalást, amely 2 celsius fokban korlátozná a globális felmelegedést. A kampány elindítása megelõzi az ENSZ idén novemberben, Párizsban megrendezésre kerülõ éghajlat-változási konferenciáját (COP21).

A klímaváltozás igen komoly kihívást jelent az emberiség számára és a biztosítók központi szerepet játszanak abban, hogy a társadalom alkalmazkodni tudjon ezekhez a változásokhoz, és enyhíteni tudja a hatásokat – olvasható az Insurance Europe jelentésében. A természeti katasztrófák növekvõ gyakorisága és súlyossága miatt a biztosítók is várhatóan növekvõ kihívásokkal néznek majd szembe Európában.

Az Insuranc Europe alelnöke szerint már egy ideje egyértelmû, hogy igen súlyos következményei lehetnek a világra nézve a klímaváltozásnak, ha a globális hõmérséklet több, mint két fokkal emelkedik. A most elindított kampány célja, hogy növelje a támogatását ennek az a ambiciózus célnak, amirõl remélhetõleg a világ vezetõi is megállapodnak a COP21 konferencián – tette hozzá Torbjörn Magnusson.

A szövetség mindenkit arra bíztat, a politikai döntéshozóktól, a biztosítási ágazat vezetõin át, egészen a lakosságig, hogy támogassák a kampány célkitûzését azzal, hogy regisztrálnak az erre a célra létrehozott weboldalon, majd az oldalról letölthetõ kártyával a kezükben fotót tesznek közzé a közösségi médiában, a #target2degrees hashtaggel.

Minél többen támogatják a kampányt, annál valószínûbb, hogy a politikusokhoz is eljut ez az üzenet, és megteszik a szükséges lépéseket – véli Magnusson. Az aláírások listáját az ENSZ vezetõ tárgyaló feleinek is bemutatják majd, még a november végi konferencia elõtt.