Óriási veszteséget szenvedett a világ egyik legnagyobb biztosítója
2011.09.21
Az idei elsõ hat hónap során 697 millió font (közel 230 milliárd forint) kárt szenvedett el a Lloyd’s of London a természeti katasztrófáknak köszönhetõen.

A Lloyd’s Banking Group veszteséggel zárta az idei elsõ negyedévet, amelyhez az is hozzájárult, hogy 3,2 millió fontot kellett elkülönítenie a csoportnak a törlesztésbiztosításal (Payment Protection Insurance - PPI) kapcsolatos költségekre.

A csoport bejelentette, hogy újabb 300 munkahelyet kíván felszámolni. A HBOS bankválság alatti megszerzése óta több mint 27 ezer embertõl vált már meg a társaság.

A Lloyd\'s of London, a világ egyik legnagyobb biztosítótársasága az idei elsõ félévi 697 millió fontos vesztesége fõként a természeti katasztrófák által rekordot döntõ kárigényeknek köszönhetõ. Ezzel szemben tavaly 628 millió fontos nyereséget ért el a biztosító.

Az idei eddigi 6,7 milliárdos fontot kitevõ kárigények a legdrágább félévet eredményezték a biztosító 323 éves történetében. Ennek ellenére a Lloyd\'s jelentésében egészségesnek nevezte a társaság pénzügyi helyzetét, miután a csoport vagyona a tavalyi 2,23 milliárdról idén 2,47 milliárd fontra hízott. A befektetéseken elért hozamok 548 millió fontot tettek ki.

A Lloyd\'s vezérigazgatója, Richard Ward elmondta: „Nehéz idõket él meg a biztosítási ágazat, de mi megfelelõ helyzetben vagyunk kezelésükhöz”.
Az idei év természeti katasztrófái a második legnagyobb pusztítást okozták, amely a biztosítóknak 70 milliárd dollárnyi kárt okozott a Swiss Re jelentése szerint.