Szó sincs nyugdíjelvonásról a jövõ évi büdzsében!
2011.09.22
A kormányszóvivõi iroda közlése szerint a jövõ évi költségvetés tervezetének sarokszámai között nincsenek olyanok, amelyek bármilyen, nyugdíjelvonásra vonatkozó adatokat alátámasztanának – írja az MTI.

A kormányszóvivõi iroda közleményében azt írta: szerdán több olyan feltételezés jelent meg a sajtóban a nyugdíjrendszer átalakításával kapcsolatban, amely nem állja meg a helyét, ugyanakkor \"zavaró hangulatkeltésre alkalmas\". Példaként utalnak a Népszavában megjelentekre: a lap egy általa megkérdezett közgazdászra hivatkozva azt írta, jövõ januártól 20 százalékkal csökkenhet a nyugellátások mértéke.

A sajtóban megjelent, találgatásokon alapuló koncepció, elõterjesztés nem szerepelt sem a közigazgatási államtitkári értekezleten, sem a kormány napirendjén - közölte a szóvivõi iroda, hozzátéve, hogy ebbõl adódóan döntés sem születhetett az ügyben.

\"A 2012-es, Költségvetési Tanácshoz eljuttatott Országvédelmi Költségvetés sarokszámai között nem találhatók olyan adatok, amelyek bármilyen, a nyugdíjelvonásra vonatkozó adatokat alátámasztanának\" - hangsúlyozták, kiemelve, hogy a kabinet elkötelezett, hogy a jövõben egy stabil és fenntartható nyugdíjrendszert hozzon létre, amely nem termeli újra az államadósságot, és megõrzi a nyugdíjak reálértékét.