Növelte nyereségét a Hannover Re
2015.11.05
Harmadik negyedévben is növelte nyereségét a Hannover Re, annak ellenére, hogy az árakra és a feltételekre, különösen a nem-élet vonalakon igen erõs nyomás nehezedik.

A viszontbiztosító nyeresége 254 millió euró volt a harmadik negyedévben, ami enyhe emelkedést jelent az egy évvel korábbi 251 millióhoz képest. Az év elsõ kilenc hónapjában a társaság nettó eredménye 786 millió euró volt, szemben a 2014 hasonló idõszaki 695,4 millióval.

A megnövekedett nyereség a díjbevételek emelkedésének volt köszönhetõ: a bruttó díjbevételek az elsõ 9 hónapban ugyanis 20,9%-kal, 12,9 milliárd euróra híztak, ami meghaladta a cég várakozásait.

A nem-életbiztosítási szegmensben az összesített kárhányad csak kis mértékben, 95%-ra növekedett, az elõzõ év 95,3%-áról. A Hannover Re vezére elégedettségét fejezte ki az eredményekkel kapcsolatban, különösen annak fényében, hogy a viszontbiztosítási piac általános légköre, valamint a kamatkörnyezet meglehetõsen kedvezõtlennek mondható. Ulrich Wallin ezek alapján biztos benne, hogy sikerül elérniük az idei évre kitûzött 950 millió eurós profitcélt.

A cég azt is kiemelte, hogy a piaci körülményekben némi enyhülést lát, ahol ugyan még mindig meghaladja a viszontbiztosítási kínálat a keresletet, ami nyomás alá helyezi az árakat, azonban a tarifák csökkenése lassuló tendenciát mutat egyes szegmensekben és piacokon. Ez már a júliusi szerzõdés hosszabbításoknál is megfigyelhetõ volt, amikor is az észak-amerikai, valamint a latin-amerikai és ausztrál mezõgazdasági kockázatok esetében sikerült új, kedvezõ szerzõdéseket is kötnie a Hannover Re-nek.