Jelentõsen nõtt a Generali-csoport díjbevétele
2015.11.30
A magyar Generali Csoport korrigált díjbevétele az év elsõ kilenc hónapjában elérte a 92,33 milliárd forintot, ami az elõzõ év azonos idõszakához képest 5,1%-os növekedést jelentett. Ezzel a Generali továbbra is piacvezetõ biztosítótársaság itthon, piaci részesedése csoport szinten 17%.

A Generali Csoporton belül az Európai Utazási Biztosító (0,4%) és a Genertel (0,6%) is stabilan õrizte helyét, míg a Generali Biztosító korrigált díjbevételét tekintve versenytársait megelõzve 16%-os piaci részesedéssel továbbra is piacvezetõ.

A Generali Biztosító életbiztosítási üzletágának korrigált díjbevétele 26,74 milliárd forintot tett ki az év elsõ kilenc hónapjában (+4%). A szegmens motorjai a unit-linked biztosítások és a nyugdíjbiztosítások voltak. Egyre több megtakarító választja a befektetési egységhez kötött biztosításokat, hiszen a Generali az elõzõ évhez képest 6,4%-kal tudta növelni unit-linked díjbevételeit. A folyamatos díjfizetésû életbiztosítások 4,1%-os emelkedést mutattak a nyugdíjbiztosítások 2014-ben kezdõdött fellendülésének köszönhetõen.

A nem-életbiztosítási szegmensben a Generali Biztosító 5,8%-kal növelte díjbevételeit, ez az elsõ kilenc hónap alatt összesen 60,31 milliárd forintot jelentett. Az eredmény elsõsorban a kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítások terén elért 22,7%-os növekedéssel függ össze, míg a casco-biztosítási díjbevétel szintén gyarapodott (8,4%). A vállalati vagyonbiztosítások 4,2%-kal emelkedtek.