Osztalékot növelne a svájci viszontbiztosító
2015.12.08
A Swiss Re megerõsítette 2016-os profitcélkitûzését, továbbá elsõdleges prioritásnak nevezte az osztalék kifizetések növelését – közölte a társaság.

A zürichi székhelyû viszontbiztosító céljai között szerepel a 10 éves amerikai államkötvények kockázatmentes hozama feletti, mintegy 700 bázispontos tõkearányos megtérülés elérése, valamint az egy részvényre jutó nettó vagyon évi 10%-kal történõ növelése.

A pénzügyi igazgató azt is elmondta, hogy az erõs tõkehelyzet fenntartására, valamint rendszeres osztalék fizetése és a hosszú távú nyereségesség fenntartása a legfõbb prioritása a viszontbiztosítónak. Csak ezt követi a tõke olyan területeken történõ befektetése, amely megfelel a cég jövedelmezõségi követelményeinek. Ezen felül rendkívüli osztalék kifizetésére is törekszik a cég, ha adottak a körülmények ehhez.

Októberben a Swiss Re várakozáson felüli harmadik negyedéves nettó nyereségrõl számolt be, köszönhetõen a tartalékfeloldásoknak, amit az alacsony természeti katasztrófa károk tettek lehetõvé.