Nagy bajban az orosz biztosítók!
2011.09.29
Az orosz biztosítóvállalatok kevesebb, mint 50 százalékának sikerült növelnie alaptõkéjét 2011. szeptemberéig bezárólag – nyilatkozta Andrei Kigim, az orosz biztosítószövetség elnöke a nemzetközi yalta-i fórumon.

Kigim szerint 600 biztosító közül 368 cég nem tudta megnövelni alaptõkéjét, 2012 után pedig új alaptõke-minimumot meghatározó szabályzások várhatóak.

Ebbõl következik, hogy a jövõ év igen nehéz lesz az orosz biztosítói szektor számára, ugyanis az esetleges vállalatszám-csökkentéstõl függetlenül hatályba lép majd három újfajta kötelezõ biztosítás: a veszélyes eszközök tulajdonlásakor kötendõ biztosítás, a mezõgazdasági biztosítás és a szállítói felelõsségbiztosítás.

„Bár a biztosító cégek pénzügyi szakemberei megtalálták a módját, hogy a hiányzó pénzt az alaptõke-növeléshez elõteremtsék, jelenleg mégis az állam beavatkozására várnak, hogy támogatást nyújtson az orosz biztosítói szektornak” – tette hozzá Andrew KIGIM.

A 11. yaltai nemzetközi biztosítási és viszontbiztosítási fórum a közép- és kelet-európai, illetve az orosz biztosítócégeket vonultatja fel a régió legbefolyásosabb, a szférában mûködõ vállalatainak támogatásával, az ukrán biztosítószövetségek ligája szervezésében.