Szépen nõ a bécsi biztosító Magyarországon
2016.02.08
A folyamatos életbiztosítások területén kétszámjegyû növekedést ért el, a kgfb-kampányt pedig annak egyik nyerteseként zárta Magyarországon a Vienna Insurance Group. Hazánkban jelenleg három biztosítóval van jelen az osztrák biztosítócsoport, de nem kizárt a további akvizíció - hangzott el az Union, a Vienna Life és az Erste Biztosító közös budapesti sajtóeseményén. Az éves eredmények egyelõre nem nyilvánosak - írja a portfolio.hu.

Lehel Gábor, az Union Biztosító elnök-vezérigazgatója szerint:

  • Kimondottan pozitív tendencia a magyar biztosítási piacon a folyamatos díjas életbiztosítások növekedése, amelynek a nyugdíjbiztosítások adókedvezményének a bevezetése adott impulzust. Ez a szegmens a VIG hazai biztosítóinál kétszámjegyû növekedést mutatott tavaly.
  • A tarifák és a szerzõdések darabszáma is szépen növekszik a kötelezõ biztosítási piacon, így nõnek a díjbevételek. Ezen a területen az Union erõs szegmentálást hajtott végre az elmúlt években, jelenleg a tudatos, hosszú távú építkezés megalapozásán dolgoznak, amit a kampányban teszteltek.
  • Jelenleg évi 63-65 milliárd forintos díjbevétellel rendelkezik a biztosítócsoport Magyarországon, piaci részesedésük 6,5-7% közötti, és közel 1200 alkalmazottal dolgoznak.
Vadas-Földvári Anett, a Vienna Life elnök-vezérigazgatója ismertette:
  • Új szerzésben és díjbevételben is kétszámjegyû mértékben növekedett a Vienna Life tavaly, költségoldalon pedig teljesítették a "házi feladatot", így nyereséggel tudták zárni az évet.
  • Az egyéni életbiztosítások, a csoportos egészségbiztosítások és az utasbiztosítások területén tevékenykednek.
Raveczky Zsolt, az Erste Biztosító elnök-vezérigazgatója elmondta:
  • A korábbi évek Ersténél lezajlott fiókhálózat-csökkentése ellenére nõttek az új értékesítések az Erste Biztosítónál, és jelentõs növekedést értek el a folyamatos díjas életbiztosításokban, amelyek fele már nyugdíjbiztosítás náluk. Az egyszeri díjak is nõttek, de kisebb mértékben.
  • A devizahiteles elszámolás pozitívan hatott a biztosítói értékesítésre, miközben az Erste Bank az adminisztrációval küzdött.