Budapest ad helyszínt az IOSCO Éves Konferenciájának 2018-ban
2016.02.23
A Magyar Nemzeti Bank nyertes pályázatának köszönhetõen – a Közép- és Kelet-európai régióban elsõként – Budapest ad helyszínt 2018-ban az IOSCO Éves Konferenciájának. Az IOSCO a világ értékpapír-felügyeleteit tömörítõ nemzetközi szakmai szervezet, mely a globális tõkepiaci standardalkotás kulcsszereplõje.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a napokban mutatta be az IOSCO (Értékpapír Felügyeletek Nemzetközi Szervezete) döntéshozó testülete elõtt a 2018-as Éves Konferencia megszervezésére irányuló pályázati prezentációját. A testület által sikeresnek ítélt pályázatnak köszönhetõen 2018-ban Budapest adhat helyszínt a globális tõkepiac egyik legjelentõsebb eseményének.

Az IOSCO a világ értékpapír-felügyeleteit tömörítõ nemzetközi szakmai szervezet, melynek jelenleg a világ 110 országából több mint 200 tagja van, és így a globális tõkepiaci standardalkotás kiemelkedõ szereplõje. Az Éves Konferencia az IOSCO legfontosabb éves szintû eseménye, amelyen a világ számos meghatározó tõkepiaci szakértõje és felügyeleti vezetõje vesz részt. 

Az Éves Konferenciát tavaly Londonban, idén Dél-Amerikában (Peru), jövõre pedig a Karibi-térségben (Jamaika) rendezik. Korábban Európában Párizs, London, Velence, Stockholm és Luxemburg adhatott otthont az eseménynek. A Közép-és Kelet-európai térségben viszont az IOSCO megalapítása óta most elõször, Budapesten rendezik majd meg a konferenciát.