MediHelp: középtávon 15 százalékkal nõhet az egészségbiztosítások száma Magyarországon
2016.03.29
Várhatóan 15 százalékkal, a mostani 10 százalékról 25 százalékra nõhet a megkötött egészségbiztosítások aránya a lakosság számához viszonyítva Magyarországon a következõ 3-5 évben - közölte a MediHelp International egészségügyi szolgáltató pénteken az MTI-vel.

A közlemény idézi Zahal Levy-t, a MediHelp elnökét, aki kifejtette: a kockázati biztosítások piaca nemcsak azért nõ, mert több lesz az emberek elkölthetõ jövedelme, hanem mert a nyugdíjakhoz hasonlóan, az egészségügy finanszírozását is egyre inkább a magánszférának kell átvennie. Úgy vélte, világszerte jellemzõ, hogy az állam nem képes megfelelõ színvonalon fenntartani az egészségügyi ellátást, ezért a biztosítók és egészségügyi szolgáltatók kapcsolata elengedhetetlen, mivel a gyógyszerek drágulnak, a népesség öregszik, a régió kormányainak pedig nincs elég pénze a közegészség megfelelõ minõségû finanszírozására.

A MediHelp tapasztalata szerint Nyugat-Európában jóval fejlettebb az öngondoskodás, átlagban az emberek 90 százaléka rendelkezik valamilyen magán egészségbiztosítással. Eközben Magyarországon a portfolio.hu és a Gemius által megkérdezett 1700 felnõtt internetezõ csupán 18 százalékának van egészségbiztosítása, ezen belül az elsõ három legfontosabb a diagnosztikai vizsgálatokra, valamint a szûrésekre és balesetekre köthetõ biztosítás. A felmérésbõl az is kiderült, hogy a válaszadók 32 százaléka a nyugdíjrendszer összeomlásától, 18 százaléka a súlyos betegségektõl tart leginkább.

A MediHelp International a régióban Magyarországon kívül Romániában és Bulgáriában is rendelkezik irodával. A cég több mint 7500 független kórházból és klinikából álló hálózattal áll kapcsolatban, 190 országban. Az Igazságügyi Minisztérium nyilvános adatbázisa szerint a MediHelp International Kft. 2014-ben 6,66 millió forint veszteséget ért el az elõzõ évi 4,51 millió forintos veszteség után, amit a magyar leányvállalat befektetéseivel indokolt.