Elege van a világ egyik legnagyobb biztosítójának a profi vagyonkezelõkbõl
2016.05.05
Az AIG 4,1 milliárd dollárt von ki a hedge fund portfóliójából, azzal a céllal, hogy csökkentse a hedge fund-kitettségét - írja a Portfolio.hu a Chief Investment Officer-re hivatkozva.

A cég pénzügyi vezetõje, Sid Sankaran egy tájékoztatón jelentette be, hogy a biztosító 11 milliárd dolláros hedge fund-kitettségét felére akarja csökkenteni 2017-ig.

A konszolidáció oka jórészt az alapok rossz teljesítménye, az AIG hedge fund portfóliója veszteséget szenvedett el az elmúlt három negyedévben, ami a nettó nyereségét is rontotta a világ egyik legnagyobb biztosítójának.

A biztosítót egyébként a legendás aktivista befektetõ, Carl Icahn kezdte el ostorozni még tavaly októberben, amiért "durván" a piaci versenytársai alatt teljesít.

Egy februári tájékoztatón a cég ügyvezetõje, Peter Hancock azt mondta, hogy a hedge fund-portfólió csökkentése nagyobb kockázatarányos megtérülést jelentene a cégének.

Eddig 4,1 milliárd dollárnyi vagyonra adott ki visszavételi megbízást a biztosító, ebbõl 1,2 milliárdot már visszakapott, a negyedévben így a teljes hedge fundokban kezelt vagyona 11 milliárdról 10,1 milliárdra csökkent.

A vagyont elsõsorban kereskedelmi jelzáloghitelekbe és befektetésre ajánlott kötvényekbe fogja fektetni a biztosító Sankaran elmondása szerint.