A várakozásoknak megfelelõen zárta a nagyedévet a VIG
2016.05.24
A várakozásoknak megfelelõen teljesített a Vienna Insurance Group (VIG) 2016 elsõ negyedévében. A csoport díjbevétele 2,7 milliárd euró lett, ami az egyszeri díjas területet nem számítva 3,2 százalékos növekedést jelent.

Az összképet elnézve azonban az egyszeri díjak tudatosan kontrollált értékesítése a díjbevétel enyhe, 1,8%-os csökkenését eredményezte az elõzõ évhez képest. A combined ratio továbbra is jelentõs mértékben 100% alatt maradt, az elsõ negyedévben mért érték 97,8%-nak felel meg. A csoport adózás elõtti profitja 101,5 millió euró volt, pénzügyi eredménye pedig 236 millió lett,ami 13,7 százalékos csökkenést jelent az elõzõ év ugyanezen idõszakához képest.

"Ahogy arra számítani lehetett, az alacsony kamatkörnyezet eredményeinken is éreztette a hatását. Erre a negatív hatásra a pénzügyi év további részében is számítani kell, ugyanakkor ahogy az adózás elõtti eredményeink is mutatják, jó úton járunk afelé, hogy 2015-ös profitot megduplázzuk, és 400 milli euró körüli szintre tornázzuk fel." - nyilatkozta Elisabeth Stadler CEO.