A cafeteria törvény módosítását javasolja a Magyar Pénztárszövetség
2016.06.08
A Magyar Pénztárszövetség véleménye szerint az önkéntes kölcsönös biztosító pénztárak munkáltatói támogatását önálló soron nevesítse az adótörvény, máskülönben 2017-tõl a munkáltatói hozzájárulások drasztikus csökkenésére lehet számítani.

A Magyar Pénztárszövetség véleménye szerint a béren kívüli juttatások tervezett átalakítása tovább rontja az önkéntes kölcsönös biztosító pénztári munkáltatói hozzájárulás adó pozícióját. Emiatt 2017-tõl a munkáltatói hozzájárulások drasztikus csökkenésére számítunk.

A pénztárszövetség közleménye szerint bízik abban, hogy kormányzati szándék nem az önkéntes kölcsönös pénztári szféra helyzetének ellehetetlenítése volt a cafeteria módosításával.

Ezért azt javasolják, hogy ne az egyes meghatározott juttatásokba kerüljön besorolásra az önkéntes kölcsönös biztosító pénztári munkáltatói hozzájárulás, továbbá a juttatást a személyi jövedelemadóról szóló törvény külön nevesítse és adómentes legyen, mint a törvényalkotási bizottság javaslata szerint a munkáltató által biztosított egészségügyi ellátás, vagy a már adómentes munkáltatói lakáscélú támogatás és a sportrendezvényre szóló belépõk.