Egyetemisták alakíthatják ki a mogyoródi pálya egységes új arculatát
2011.10.10
Mindig is fontosnak tartotta a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum vezetõsége, hogy a jövõ értelmiségét képzõ felsõfokú tanintézetekkel jó kapcsolatot építsen ki. Ennek köszönhetõen a tanpálya kampányarcának felkért magyar bajnok raliversenyzõ, Herczig Norbert vezetésével Gödöllõn és Gyõrben tartottak elõadásokat a biztonságos közlekedésrõl, míg a BME építõmérnöki karának hallgatói kint is jártak a mogyoródi pályán.

Nagy érdeklõdés mellett zajlott le a Hungaroringen található Groupama Garancia Vezetéstechnikai Centrum egyetemeket és fõiskolákat érintõ országjáró kampánya Gödöllõn, a Kutatók éjszakája rendezvény keretein belül és Gyõrben. A tanpálya szakemberei és a biztonságos közlekedésért kampány arca, Herczig Norbert mindkét helyszínen – a gödöllõi Szent István, illetve a gyõri Széchenyi István Egyetemen – elõadást tartott többek között a biztonsági öv használatának fontosságáról.

„A versenyek alkalmával nem egy esetben kerültem már én is veszélybe, és bizony a bekötött biztonsági öv engem is megmentett már jónéhány meleg szituációban. Éppen ezért egy életre megtanultam, hogy a saját és a velem utazók biztonsága érdekében mindig bekapcsoljuk, ha autóban utazunk.

Hasonlóan fontos, hogy a gépkocsi abroncsait is ellenõriztessük, hiszen a kopott gumik már sok ember életét követelték az utakon” – fogalmazott elõadása során hazánk egyik legjobb raliversenyzõje, aki 2009-ben megnyerte az abszolút magyar bajnoki címet.

Gödöllõn az egyetem hallgatói és a rendezvényen nagy számban megjelenõ családok elõtt Gazsi Júlia, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgató-helyettese a mogyoródi pálya mûködtetésérõl beszélt, majd Cservenák Helga rendõr százados, a Pest Megyei Baleset-megelõzési Bizottság vezetõje sokkoló képek segítségével igyekezett felhívni a hallgatóság figyelmét a biztonságos közlekedés fontosságára. Gyõrben Kõrös András, a tanpálya munkatársa tartott elõadást Herczig Norbert mellett, míg gyakorlatban mindkét helyen kipróbálhatták az érdeklõdõk a biztonsági öv szimulátort – fõleg a gyermekek körében volt népszerû –, illetve élõben nézhették meg a rendõrség és a tûzoltóság bemutatóját.

„Külön öröm számunkra, hogy a gödöllõi Szent István Egyetem dékánja a rendezvényt látva hosszútávú együttmûködésre tett javaslatot a tanintézet és a Hungaroring, valamint a Vezetéstechnikai Centrum között. Ennek már csak azért is megvan a létjogosultsága, mert a fiatalok által kitöltött közlekedési teszteknek még a 25 százaléka sem lett hibátlan, ami igencsak elgondolkodtató” – árulta el Barabás Judit, a tanpálya értékesítési vezetõje.