Túlzott kockázatvállalás a kínai biztosítóknál
2016.08.04
A biztosítók túlzott kockázatvállalása miatt idén jelentõsen visszaesik a kínai biztosítási szektor profitja. A szektor szereplõinek befektetési kockázataira a felügyelet is felhívta a figyelmet - írja a Portfolio.hu.

Részvények, ingatlanok tarkítják a kínai biztosítók befektetési portfólióját, ez azonban most szemet szúrt a kínai biztosítási felügyeletnek (CIRC), és felszólította a távol-keleti ország biztosítóit, hogy átfogóan vizsgálják meg kockázatvállalásukat. Elemzõk szerint gyorsan megemelkedett a kínai biztosítók befektetési kockázatvállalása az elmúlt években, és ez most már a felügyeletnek is feltûnt. A CIRC arra kérte a szektor szereplõit, hogy többek között biztosítási ajánlataikat, a források felhasználását, adminisztrációs gyakorlatukat, visszafizetési képességüket és adósságterhüket is vizsgálják meg - írja a magyar gazdasági portál a Reuters cikkére hivatkozva.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.portfolio.hu/finanszirozas/biztositok_penztarak/bajok_a_kinai_biztositoknal.235572.html