Egészségbiztosítások helyzete Magyarországon
2016.09.15
Egy 2012-es adóváltozás nagy reményeket ébresztett a magyar biztosítási piacon arra vonatkozóan, hogy látványosan fellendül majd a hazai magán-egészségbiztosítások piaca. A legoptimistábbaknak azóta csalódniuk kellett, hiszen az egészségbiztosítások díjbevétele másfélszerezõdött ugyan öt év alatt, de ma is csak évi mintegy 9 milliárd forintra rúg. Hogy pontosan hol is áll a piac, arról egyes aktualitások kapcsán négy szakértõt kérdezett a Portfolio.hu.

Az alábbi kérdéseinkre válaszoltak a szakértõk:

2012 eleje óta a minimálbér 30%-a erejéig a munkáltatók által alkalmazottaik számára kötött egészségbiztostások díját nem terheli adó. Beváltotta-e a változás az elmúlt csaknem 5 évben a hozzá fûzött reményeket?

Milyen változásokat tapasztal az ügyféligényekben? Melyek azok a biztosítási szolgáltatások, amelyek egyre nagyobb népszerûségnek örvendenek, és hogy változik a szolgálatás/összegfinanszírozás aránya?

Mekkora munkaerõhiányt vagy egyéb erõforráskorlátokat tapasztal a hazai magán-egészségszolgáltatói piacon? Melyek a rosszabb helyzetben lévõ szolgáltatások ebbõl a szempontból?

Melyek ma a hazai magán-egészségbiztosítási piac innovációs lehetõségei, kitörési pontjai, legnagyobb növekedési lehetõségei Ön szerint?

A válaszok a portfolio.hu oldalán megjelent cikkben olvashatóak: http://www.portfolio.hu/finanszirozas/biztositok_penztarak/biztositok_a_magyar_egeszsegugyben_hol_az_attores.237324.html