Tényleg a gépeké a jövõ?
2016.10.05
Az automatizálási technikák - például a robotok vagy a gépi tanulás - egyre nagyobb szerepet játsszanak a mindennapi életben. Számos kutatás vizsgálja a munkahelyekre és a társadalomra kifejtett hatásukat. Valójában az alapkérdés, amelyre most mindenki kíváncsi, hogy mely munkahelyek maradnak meg, és mi fog végleg megszûnni írja a tozsdeforum.hu.

A McKinsey nyáron elvégzett kutatásában az automatizálás megvalósíthatóságát elemezte. A kérdés sokkal összetettebb, mint elsõre gondolnánk. Az automatizálás néhány munkahelyet teljes egészében megszüntet, de típustól függõen, kisebb vagy nagyobb mértékben minden munkahelyre hatással lesz.

Az amerikai munkaerõ egyharmada adatgyûjtéssel és feldolgozással foglalkozik. A kutatás szerint ezen munkák 60 százaléka automatizálható. Már most is van olyan ágazat, ahol a bejövõ papíroktól a kimenõ számlákig mindent kezelni tud egy szoftver. Bizonyos szektorokban ez már a valóság, de vannak olyan ágazatok, ahol ez most kezd igazán terjedni, ez a pénzügyi és biztosítási szektor.

A teljes cikk itt olvasható: http://www.tozsdeforum.hu/uzlet/gazdasag/tenyleg-a-gepeke-a-jovo-73375-2.html