Önmérsékletre int a Lloyd's vezérigazgatója
2016.10.14
Inga Beale szerint a brit pénzügyi szolgáltatók vezetõinek érdemes lenne elgondolkodniuk saját illetményük csökkentésérõl annak érdekében, hogy visszanyerjék az emberek bizalmát.

A Lloyd's vezér szerint a jelenleg tapasztalható nagyvállalat, illetve üzlet-ellenesség igen riasztó képet fest. Nem õ az elsõ, aki megpendíti ezeket a húrokat, a júliusban beiktatott miniszterelnök, Theresa May ígéretett tett a pénzügyi vezetõk elképesztõen magas juttatásainak letörésére, ami igen nagy támogatottságra talált még a Brexit által megosztott választók között is.

A Bloombergnek adott interjújában Beale úgy nyilatkozott, hogy habár jelenleg a miniszterelnök kijelentései igen üzlet-ellenes színben tüntetik fel, nem gondolja hogy drasztikus lépésekre kerülne sor, mitöbb kifejezetten dícsérte May egyenes, kiszámított vezetési stílusát. Ami az átlagemberek frusztrációját illeti, ez nem nélkülöz minden alapot, sõt. Beale az elmúlt évben csaknem 1.5 millió fontos fizetést vihetett haza, melynek kevés híján harmadát tette ki az éves bónusza. A legnagyobb piaci értékkel bíró bankok és biztosítók vezérigazgatói átlagával összehasonlítva ez még nem is olyan sok, tekintve hogy ez nem kevesebb, mint 5,9 millió fontra rúg.

Ugyancsak problémának tartja a pénzügyi világban használt retorika érthetetlenségét az átlagember számára. "Beszélhetünk annyit, amennyit akarunk arról, hogy milyen mértékben járul hozzá a bankszektor az ország GDP-jéhez, ez egy kisvárosban élõ átlagembernek vajmi keveset fog mondani. Olyan nyelvet kell használnunk, amit az átlagember is megért, különben hiába várunk megértést vagy tudatosságot." - fogalmazott Beale.