Az év végéhez közeledve felpöröghet a nyugdíjbiztosítások értékesítése
2016.11.09
A következõ hetekben jelentõs lendületet vehet a nyugdíjbiztosítások értékesítése, valamint az ezekbe a konstrukciókba befizetett eseti díjak volumene is, a 2014-ben bevezetett 20 százalékos adójóváírás összegének maximalizálása miatt - véli Bunghardt Csaba, a Vienna Life Biztosító igazgatósági tagja. A szakember szerint az adójóváírással támogatott nyugdíjbiztosítások jelentik az egyik fõ hajtóerõt a biztosítási piacon. Az elmúlt években ezeknek volt köszönhetõ a rendszeres díjas életbiztosítások piacán tapasztalt konszolidált növekedés is.

Itt az alkalom az adójóváírás növelésére

Az adójóváírás mértéke az adott évben befizetett biztosítási díjak alapján kerül meghatározásra. Ennek összegét az ügyfelek a rendszeres díjakon felül befizetett, eseti díjakkal maximalizálhatják - hangsúlyozza a Vienna Life Biztosító igazgatósági tagja. Erre a lehetõségre az év vége felé közeledve az új nyugdíjbiztosítási szerzõdést kötõ, és az ilyennel már rendelkezõ ügyfelek figyelmét egyaránt felhívják a piaci szereplõk. Éppen ezért a következõ hetekben további lendületet kaphat a nyugdíjbiztosítások értékesítése, illetve az eseti díjbefizetések volumene is - teszi hozzá Bunghardt Csaba.

Évi 200 ezret tesz nyugdíjbiztosításba egy átlagos ügyfél


Az adókedvezményes nyugdíjbiztosítások száma hazánkban közel 3 év alatt átlépte a 150 ezret, s egy átlagos ügyfél nagyjából 200 ezer forintot tesz félre évente e nyugdíjcélú öngondoskodási konstrukció segítségével.