Az OTP lett az év bankja
2016.11.23
Az OTP Bank lett a Mastercard versenyén az Év bankja, de ezen kívül még három elsõ díjban is részesült. A pénzintézet nyerte el „Az év társadalmilag felelõs bankja címet, valamint „Az év legrokonszenvesebb bankja” címet is, amelyet a közönség szavazatai alapján hirdettek ki az ünnepélyes díjátadón. Kovács Antalt, az OTP Jelzálogbank elnökét választották az év bankárának.

A Mastercard – év bankja verseny keretében idén kilenc kategóriában indulhattak a Magyarországon lakossági szolgáltatást nyújtó kereskedelmi bankok. Neves szakemberekbõl álló zsûri jelölte ki a gyõztest az indulók közül, a korábbinál részletesebb értékelési rendszer és pontozási irányelv figyelembevételével.

Az OTP Bank összesen 4 elsõ helyezést ért el: 

  • Mastercard - Az év bankja 
  • Mastercard - Az év társadalmilag felelõs bankja 
  • Mastercard - Az év legrokonszenvesebb bankja 2016 
  • Mastercard – Az év bankára - Kovács Antal, OTP Jelzálogbank

Az OTP Csoport hazánk piacvezetõ és a régió egyik legstabilabb pénzintézete. Nemzetközi összehasonlításban is rendkívül erõs a tõkehelyzete, valamint jelentõs a likviditási tartaléka. Több területen is képes volt növelni piaci részesedését, az OTP Private Banking fennállása óta a legnagyobb növekedést érte el. Az OTP Bank legfontosabb ereje abban rejlik, hogy most már majd 70 éve stabil, kiszámítható, megbízható partnere az ügyfeleknek, mindenhol, mindenkor elérhetõ. Az ügyfelek megtartása érdekében folyamatosan korszerûsíti a termékkörét, fejlesztéseket hajt végre. Kelet-közép-európai viszonylatban is alacsonynak számító lemorzsolódási mutatóval rendelkezik. Az OTPdirekt szolgáltatásai folyamatosan bõvülnek, a digitális megújulás mérföldkövei a Simple fejlesztése és a Kedvezményprogram bevezetése voltak. Az OTP Bank akvizíciós lendülete is töretlen, az AXA Bank magyarországi üzletágának átvétele a közelmúltban zárult le.

„Az év bankára” címet idén Kovács Antal, az OTP Jelzálogbank igazgatóságának elnöke, az OTP Bank vezérigazgató-helyettese nyerte el. Ezzel a díjjal a bankszakma saját körein belül ismeri el a kiemelkedõ teljesítményt, hiszen a kategória gyõztesét a bankárok maguk közül választották ki. 

„Az év társadalmilag felelõs bankja” kategóriában szintén elsõ díjat nyert az OTP Bank, a Magnet Bankkal megosztva, ebben a kategóriában ugyanis két elsõ helyezettet hirdettek. Az OTP Csoport tavaly rekord összegû támogatást 2,5 mrd Ft-ot fordított adományozásra, melynek több mint 80%-a az OTP Bankhoz köthetõ. A támogatások hosszú távú csr-stratégiában meghatározott célokra összpontosítja a bank, saját alapítványain keresztül járul hozzá a hazai kultúra (Prima Primissima), az esélyteremtés (Humanitás Szociális Alapítvány) és az oktatás (OTP Fáy András Alapítvány) fejlesztéséhez.

„Az év legrokonszenvesebb bankja” kategóriáról a közönség döntött, méghozzá a bankok vezetõinek videóüzenetei alapján. A verseny honlapján megjelent videókra több mint tízezer szavazat érkezett, az új kategóriában is az OTP Bank kapta a legtöbb szavazatot.