Autó elõfizetés a Cadillac-tõl
2017.01.09
1500 dolláros havidíj fejében bármelyik New Yorkban lakó autós szabadon váltogathat a legújabb Cadillac modellek között. A jármû vezetésén kívül nincs más dolguk, a biztosítási, karbantartási költségeket a gyártó állja.

A szokatlan szolgáltatás egy applikáción keresztül vehetõ igénybe, ezen keresztül lehet igényelni a vezetni kívánt modellt, melyet a gyártó a kívánt helyre szállít. Egy év alatt összesen 18-szor lehet lecserélni az autót, az egyetlen megkötés, hogy egyet mindig használni kell. Ugyanakkor ez a korlátozás csak papíron él, hiszen a szolgáltatás bármikor lemondható, majd újrakezdhetõ, a sofõrnek nem kell hónapokra elkötelezõdnie.

Az autót annyit vezetjük, amennyit csak szeretnénk, de természetesen az nem képezheti semmilyen pénzkereseti forma alapját, azaz nem taxizhatunk vele, de nem lehetünk Uber sofõrök sem. Habár az 1500 dolláros havidíj igen borsosnak tûnik, összehasonlítva a 750 dolláros, biztosítási, karbantartási, és egyéb költségeket nem tartalmazó lizing díjakkal, akár sikeres is lehet az egyelõre csak New York körzetében élõk számára elérhetõ Book by Cadillac szolgáltatás.