Rosszul vezetsz? Ennyivel fizetsz többet a hónap végén!
2017.01.16
Az angliai Direct Line biztosítótársaság kimutatta, hogy a rossz vezetési szokások pontosan mennyivel növelhetik az autó fogyasztását - írja az Autoszektor.hu. A társaság adatai szerint éves szinten körülbelül kétszázezer forinttal is többe kerülhet, ha túl keményen vezetünk, ami azt jelenti, egy rosszul vezetõ sofõr akár 67%-kal több üzemanyagot használ egy jól vezetõ társánál.

Az autós szakportál cikke szerint világszerte egyre gyorsabban terjedõ telematikai technológiának köszönhetõen a jármûvek vezeték nélküli kapcsolatban lehetnek a szolgáltatókkal, gyártókkal, biztosítókkal, így a gépkocsi-tulajdonosok élete kényelmesebbé és biztonságosabbá válhat. A Direct Line biztosító közel kétezer ügyfelének több mint 300 ezer útját vizsgálta és elemezte telematikai technológiával, így jutott arra a következtetésre, hogy egy brit sofõr havonta átlagosan majdnem ötven fontot, azaz közel 17 ezer forintot spórolhat azzal, ha figyel a vezetési stílusára.

A felmérésrõl és az eredményekrõl részletesen itt olvashat: http://www.autoszektor.hu/hu/content/rossz-sofor-vagy-jo-sofor-tankolasnal-kiderul