Autóbiztosítás a mobilszolgáltatódtól?
2017.02.02
Az Egyesült Királyságban elsõként jelent meg az O2 mobilszolgáltató kifejezetten fiatal, kezdõ sofõröknek szóló jármûbztosítási csomaggal. A konstrukció elsõsorban az alacsony biztosítási díjaival vonzhatja magához a fiatalokat, de a számos pluszszolgáltatés is sokat nyomhat a latban.

Az O2 Drive a mobilszolgáltató ügyfélkörének fiatal, jellemzõen 17-24 éves korcsoportba tartozó tagjait célozza meg, akik még csak pár éve, vagy akár hónapja szerezték meg vezetési engedélyüket. Ez a kör jellemzõen eleve nagyobb kockázati kategóriába esik a biztosítóknál, így átlagosan magasabb biztosítási díjjal kell számolniuk, mint a gyakorlottabb vezetõknek. Önmagában már ez a tény is sokakat az O2 felé terelhet, mivel eleve alacsonyabb díjakat kínál reménybeli ügyfeleinek, sõt azok automatikusan a hûségprogram részeseivé válnak, illetve további idõszakos kedvezményekben is részesülnek, melyek jellemzõen az autózáshoz, autófelszerelésekhez köthetõk.

Még ennél is többet spórolhatnak azok, akik a Box on Board kiegészítõt is kérik, ezzel ugyanis lényegében telemetria alapokra helyezik a biztosításukat. A dedikált mobilalkalmazáson keresztül nyomonkövethetik vezetési technikájuk fejlõdését, annak javításához hasznos tippeket is kaphatnak, amikre nem árt figyelni, hiszen a jó teljesítményt továbbbi kedvezményekkel honorálja az O2. A mobilszolgáltató biztosítási hátterét a Junction biztosító adja, azaz nem teljesen önálló szolgáltatásról van szó, sokkal inkább együttmûködésrõl. Ugyanakkor mégis egyedülálló, hogy egy a hasonló kooperációkban inkább partneri szerepben feltûnõ mobilszolgáltató ezúttal a szolgáltatás ernyõszervezeteként szerepel.