Új adatvédelmi elõírások: a BKIK segít a felkészülésben
2017.02.03
Ma még szinte beláthatatlan változásokat hoznak a vállalkozások életében, mindennapi mûködésében a jövõ május végéig hatályba lépõ új adatvédelmi elõírások. A cégek felkészülését rendezvény-sorozattal segíti a BKIK - írja a Kamara Online.

A szakportál cikke szerint a GDPR (Európai Unió általános adatvédelmi rendeletére) 2018. május 25-ig váltja fel a tagállamok saját adatvédelmi jogszabályait, az országoknak legkésõbb addig kell átültetniük azt jogrendjükbe. A pénzügyi cégekek, bankoknak és biztosítóknak már most is rengeteg szabálynak, elõírásnak kell megfelelniük, ha például hitelt nyújtanak, befektetést kezelnek, ez rengeteg adminisztrációval is jár, és ugyanerre kell számítani az adatvédelem terén is – csakhogy minden vállalkozásnak, így a legkisebbeknek is.

A jövõben akár az éves árbevétele 4 százalékának megfelelõ bírságot is kiszabhatnak arra a vállalkozásra, amely megsérti az adatvédelmi elõírásokat – mondta Dr. Kiss Zoltán, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke annak a konferencia-sorozatnak az elsõ rendezvényén, amellyel a BKIK segít felkészülni a vállalkozásoknak az GDPR-re.

Az új irányelvrõl és a BKIK programjáról további infromáció itt olvasható: http://kamaraonline.hu/cikk/segit-felkeszulni-az-uj-adatvedelmi-eloirasokra-a-bkik