Újított a Genertel: tényleges használathoz igazított kgfb-díjak
2011.11.02
Idei, versenyképes alapárai mellett újszerû, a kötelezõ gépjármû-felelõsségbiztosítás (kgfb) 20 éves történetében eddig még nem alkalmazott megoldásokat is bevezet a Genertel. A Generali online biztosítója egyrészt az autó tényleges használatához igazítja a kötelezõdíjakat. Emellett további 20-30 százalékos kedvezményt kínál mindazon autósok kgfb-díjára, akik a kötelezõt és a miniCascó extra biztosítást tartalmazó Gépjármû-biztosítási alapcsomagot veszik igénybe, és ezzel gondoskodnak saját káruk fedezetérõl arra az esetre is, ha õk maguk okozzák a balesetet.

Az egyedül a Genertel által kínált, öngondoskodást ösztönzõ kedvezménnyel élhetnek mindazon autósok, akik:

  • ugyanarra az autóra a kötelezõ mellé miniCascó extra terméket is kötnek,
  • B02, vagy annál kedvezõb bonus-malus besorolással rendelkeznek, valamint
  • az említett terméket a kötelezõ biztosítás megkötésével egy idõben veszik igénybe.

A Gépjármû-biztosítási alapcsomag kedvezménye függ a díjfizetés gyakoriságától is: aki legalább féléves idõszakonként fizeti a kgfb-díjat, csak ezzel a csomaggal 30 százalékot is spórolhat a kgfb-díjából.

„Tarthatatlan az a paradox helyzet, hogy miközben egyre több autósnak lenne szüksége cascóra, hogy képes legyen esetleges gépjármûkárát kompenzálni, a casco biztosítás díját egyre szûkebb réteg fizeti meg, egyszerûen azért, mert nincs rá pénze – emelte ki Sebestyén László, a Genertel értékesítési igazgatója. – Ezért döntöttünk úgy, hogy a jövõben kiemelkedõ módon támogatjuk azokat az autósokat, akik hajlandóak az öngondoskodásra ezen a területen. Reméljük, ezzel a lépésünkkel jelentõsen hozzájárulunk majd a hazai autósok védettségének erõsítéséhez, a magyar biztosítási kultúra magasabb szintre emeléséhez.”

Régi jogos igénye volt az autósoknak, hogy a használattal arányosan jelentkezõ kockázatok a tényleges díjakban is tükrözõdjenek. Erre ad választ most elsõként a Genertel a futásteljesítményhez igazított tarifáival. Piaci felmérések szerint ugyanis az üzemanyagárak emelése miatt sok autós kevesebbet használja jármûvét, mint korábban. Úgy igazságos, hogy ez a kötelezõdíjakban is tükrözõdjön.

Mint ismeretes, a négy éve mûködõ Genertel a korábbi kötelezõkampányokban is rendszeresen a piaci újító szerepét játszotta azzal, hogy mindig valamilyen többletet kínált a kötelezõ biztosítás mellé. Megjelenésekor rögtön a kármentességi kedvezménnyel lelt kedvezõ fogadtatásra, ezt követõen a kötelezõvel együtt kínált cascóval újított, amelyhez elsõként tekintett el a kötelezõhöz megadott információkon felül bekért adatoktól. A tavalyi kampányban pedig a kötelezõdíj töredékének fejében a károkozó számára is komoly folyamatos kárfedezetet nyújtó miniCascóval jelent meg.