Jelentett az Aviva: erõs 9 hónap áll a csoport mögött
2011.11.03
Erõs 9 hónapon van túl idén az Aviva. A piaci feltételek az utóbbi három hónapban sem enyhültek, ezért a csoport továbbra is mûködési teljesítményének, valamint tõke- és likviditási helyzetének javítására összpontosít.

Ami az életbiztosításokat illeti, a társaság továbbra is tartani tudta rövid távú jövedelmezõségi céljait. Az év végéig akár az 1,5-1,8 milliárd fontot is elérheti a nettó díjbevétel nagysága, 2012 végére pedig a kitûzött költségmegtakarítási céljai is teljesülhetnek a csoportnak – ismertette az eredményeket Andrew Moss, csoport vezérigazgatója.

Az általános biztosítások területén szintén lendületes növekedés volt megfigyelhetõ: a nettó díjbevétel 9%-kal, közel 7 milliárd fontra hízott, amely az ügyfelek Aviva iránti bizalmának töretlenségét igazolja – véli Moss.

Az Egyesült Királyságban 12%-kal bõvült az Aviva forgalma, köszönhetõen elsõsorban a sikeresen elindított online gépjármû-biztosításnak. Kanadában szintén 6%-os növekedést tudott elérni a csoport értékesítésben.

A forgalom növelése mellett a csoport jövedelmezõsége is javult, köszönhetõen az elmúlt évek mûködési költségeket érintõ intézkedéseinek. Ennek megfelelõen a bruttó mûködési eredményhányad 96%-ra csökkent a harmadik negyedévben.

Az elõzõ év hasonló idõszakához képest a hosszú lejáratú megtakarítási termékek értékesítése 8%-kal, 23,6 milliárd fontra csökkent, elsõsorban a piaci körülmények kedvezõtlen alakulása miatt. Európában az általános élet- és nyugdíjbiztosítási termékek forgalma 18%-kal csökkent, miután a csoport visszafogta a vegyes életbiztosítási termékek értékesítését. Az Egyesült Államokban az árazási stratégia fenntartása miatt csökkent 24%-kal a forgalom.

Andrew Moss az eredményeket így kommentálta: „A rendkívül ingadozó piacok ellenére az idei elsõ 9 hónapot erõs mûködési eredménnyel zártuk, és jó úton haladunk az idei pénzügyi célok eléréséhez.