Bedöntik a lopások a mexikói piacot
2017.05.05
Egyre inkább elharapódznak Mexikóban az autólopások. A helyi rendõrség tehetetlen, a biztosítók pedig már most sem tudják tartani a lépést.

Rekordgyorsasággal nõ az autólopások száma a közép-amerikai országban, márciusban 21 százalékkal több incidens történt, mint az azt megelõzõ év ugyanezen idõszakában. A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy a rendõrség 12 éves negatív rekordot állított be a sikeresen felderített esetek számában, 2005 óta nem voltak ilyen rosszak a mutatók.

Egyelõre semmi nem utal arra, hogy a helyzet hamarosan javulna, sõt további romlásra lehet számítani. Ez már csak azért is rossz hír a biztosítóknak, mivel számosan közülük már jelenleg is többet fizetnek ki követelésekre, mint amennyi a biztosítási díjakból befolyik. Nem az autóbiztosítás az egyetlen problémás terület, köszönhetõen annak, hogy egyre rosszabb a közbiztonság Mexikóban. Az erõszakos bûncselekmények száma 20 százalékkal ugrott meg egy év alatt, a mexikóiak biztonságérzete pedig 2011 óta nem volt ennyire rossz.