A Vienna Insurance Group Q1: növekedés minden fronton
2017.05.23
A 2016-os üzleti év örvendetes eredményei után a Vienna Insurance Group (VIG) 2017. elsõ negyedévében is pozitív folyamatokról számol be. „Az elõzõ év elsõ negyedévéhez képest minden lényeges sarokszám növekedést mutat és megfelel a tervnek.

Ausztriában és Kelet-Közép-Európában a konjunkturális kilátások bizakodásra adnak okot abban a tekintetben, hogy a siker 2017-ben is fenntartható.” – foglalja össze Elisabeth Stadler professzor asszony, a Vienna Insurance Group Igazgatóságának elnöke az elsõ negyedéves eredményeket.

A díjbevétel 2,72 milliárd euróra nõtt

2016 elsõ negyedévével összehasonlítva ez fél százalékos növekedést jelent. Az egyszeri díjas életbiztosítások tovább csökkentek (-22,1%), az egyszeri díjas termékektõl megtisztított adatok azonban 4,2 százalékos növekedést mutatnak az elõzõ év hasonló idõszakával összevetve. Az egészségbiztosítás mutatta a legnagyobb növekedést, mintegy 12,5 százalékkal 150,7 millió euróra növekedett a díjbevétel ezen a területen.

Kiemelkedõen teljesítettek ezen a téren a közép-kelet-európai régió országai, 5-12,4 százalékos növekedést tudtak felmutatni. Törökországban és Grúziában 17,7 százalékkal nõttek a díjbevételek, a balti államokban pedig 122,8 százalékos volt a növekedés, köszönhetõen az elõzõ évben akvirált BTA Baltic konszolidációjának.

A combined ratio 96,9 százalék

Csaknem egy teljes százalékkal javult 2016 elsõ negyedévéhez képest a combined ratio, ez elsõsorban a költségoldalon bekövetkezett megtakarítások eredménye.

Az (adózás elõtti) nyereség 110 millió euró

Ez az elõzõ évhez képest 22,4 százalékos növekedést jelent, ehhez a legnagyobb mértékben a csoport Csehországban (38%), Ausztriában (35%) és Szlovákiában (10%) mûködõ tagvállalatai járultak hozzá.