Hatalmas botrány van kialakulóban a világ egyik legnagyobb biztosítójánál!
2017.06.20
Pár hete került nyilvánosságra egy elemzés, amely komoly hiányosságokat tárt fel a kínai biztosítók mûködésében kockázatkezelési szempontokból. Nem sokkal ezt követõen a Portfolio.hu arról számolt be, hogy a kínai óriás, az Anbang Insurance Group vezetõjét letartóztatták, most pedig a bankfelügyelet már az ország pénzintézeteit is felkérte, hogy ne értékesítsék a bajba keveredett vállalat biztosításait.

A Portfolio.hu cikkébõl kiderül, hogy a Bloomberg korábban arról számolt be arról, hogy a hatóságok felszólították a pénzintézeteket arra, hogy szüntessék be az Anbang termékek értékesítését. A cikkbõl továbbá az is kiderül, hogy a Reuters megkeresett több kínai pénzintézetet, akik elmondták, hogy már korábban leállították az együttmûködést a szóban forgó vállalattal. 

A hazai pénzügyi szakportál nagyjából egy héttel korábban számolt be arról is, hogy az Anbang vezetõjét elõször országelhagyási tilalommal korlátozta az ottani pénzügyi hatóság, majd ezt követõen vizsgálat céljából meghallgatásra is vitték.

Az egész témával kapcsolatban pedig nemrég jelent meg egy elemzés, amely súlyos hiányosságokat tárt fel a kínai biztosítók kockázatkezelési és szolvenciaelemzési rendszerével kapcsolatban. A témáról bõvebben itt olvashat: http://biztositasiszemle.hu/cikk/nemzetkozihirek/usaazsia/hatalmas_hianyossagok_a_kinai_biztositoknal.6669.html

Az Angbangról szóló Portfolio.hu-s cikkek pedig itt érhetõk el: http://www.portfolio.hu/befektetes/biztositok_penztarak/botrany_a_biztosito-oriasnal_leallitottak_a_termekek_ertekesiteset.253803.html