Megújuló energiával foglalkozó kompetenciaközpontot hoz létre a Swiss Re
2023.05.31

A globális viszontbiztosító a mai napon elindította új, Centre of Competence for Renewable Energy szervezetét, hogy olyan termékeket kínáljon, amelyek segítik az ügyfeleket megújuló energiaforrásokkal kapcsolatos portfólióik kezelésében.

A kompetenciaközpontot a viszontbiztosító mérnöki, tengeri és ingatlanbiztosítási csoportjai fogják működtetni. A Swiss Re szakértelmének és mérlegének a megújuló energiaszektorra összpontosító csapatban való egyesítésével a társaság reméli, hogy bővíteni tudja kockázati termékkínálatát ebben a fontos és növekvő szegmensben – olvasható a társaság közleményében.

A központ első körben a tengeri és szárazföldi szél- és napenergia-technológiák területén támogatja a Swiss Re ügyfeleit, és a tervek szerint a jövőben a feladatkört kiterjesztik a megújuló energiát szolgáltató egyéb technológiák támogatására.

A szervezet felállításának célja, hogy támogassák ügyfeleiket t az energetikai átmenet során fellépő a kockázatok kezelésében. Mivel a megújuló energiaellátás a következő öt évben ugyanannyival fog növekedni, mint az elmúlt húsz évben, ez egy gyorsan bővülő lehetőség a biztosítási és viszontbiztosítási piac számára – véli a Swiss Re.

Ugyanakkor a helyzet összetett és gyorsan változik, mivel az új technológiák, az éghajlatváltozás és a nagy, összetett projektek miatt hiányosak kockázati ismeretek és a kockázatvállalási adatok, miközben a tárolási és elosztási technológia gyors fejlődése kihívás elé állítja az üzemeltetőket.

Ennek eredményeképpen az új megújuló energiával foglalkozó kompetenciaközpont egyesíti a Swiss Re mérnöki, tengeri és vagyonbiztosítási szakértelmét, hogy kapacitást és megoldásokat biztosítson, amelyek segítik az átfogó, több ágazatra kiterjedő biztosítási termékkínálatot, támogatva az új technológiák fejlődését ezen a területen.