Mabisz: 10 ezres nagyságrendû kárbejelentések érkeznek
2017.06.30
Az utóbbi 8-9 napban 10 ezres nagyságrendû kárbejelentés érkezett a biztosító társaságokhoz vihar, jégverés, felhõszakadás miatt, a végleges összesítés még nem készült el - mondta Gilyén Ágnes a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) szóvivõje csütörtökön az M1 aktuális csatornán.

A szóvivõ hangsúlyozta: Magyarországon érzékelhetõen megnövekedtek a szélesõsésges idõjárás miatti károk. Az egész nyár kárveszélyes idõszaknak számít, példaként említette, hogy a legtöbb kár ebben az idõszakban 2010-ben volt, akkor 310 ezer kárt térítettek meg a biztosítók 30 milliárd forintot meghaladó összegben.

Gilyén Ágnes szólt arról, hogy enyhe növekedést tapasztalnak a lakásbiztosítások területén, tavaly év végén 3 millió 122 ezer lakásbizotsítást kezeltek a magyarországi biztosítók, az ingatlanok 72-73 százaléka biztosított, ami - szerinte - európai összehasonlításban jó adat.

Kiemelte: Magyarországon a lakás alapbiztosítás vonatkozik az elemi károkra, tartalmaz katasztrófakockázatot. Átlagos magyarországi ingatlanra havonta 2-3 ezer forintért köthetõ olyan biztosítás, amely a legsúlyosabb kockázatoktól védenek - tette hozzá a Mabisz szóvivõje.